Porto Natteliv, Cafe og Resturant


 

Porto Natteliv

Som den næststørste by i Portugal, har Porto rigeligt med restauranter og nattelivs steder, der passer til næsten enhver smag. Dens geografiske lokalitet i den nordlige del af landet, langs kysten, har dikteret en stor del af Portos traditionelle retter, som er centreret på frisk fisk og skaldyr. Byens nærhed til Spanien har også dikteret, at tapas-lignende snacks og vin er et stort element af Porto spisestue. Man må ikke gå glip af de vingårde og kældre, som tilbyder smagning af denne lækre, søde dessert vin kaldt Portvin, som stammer fra Porto.

Mange af byens mest eksklusive restauranter ligger i nærheden af floden i Ribeira området, og en masse af dem kan prale med deres smukke udsigter over vandet og traditionelle bygninger i den gamle bydel. Hvis du er ude efter en dejlig middag, er det måske det bedste sted at starte din søgning.

Køkkenet i Porto er typisk meget afhængig af den friske fisk og skaldyr, der fanges, lokalt og serveres i en bred vifte af stilarter. Hvis du vil prøve et udvalg af traditionelle skaldyrs-retter i en hyggelig spisestue atmosfære, så tag hen til Vinhas D'Alho (Muro Dos Bacalhoeiros 139/140; 351 222 012 874; www.vinhas-dalho.com) , som er en restaurant med rigtige gode fiske og skaldyrs retter og de har også en vin bar. På menuen er der også kød og vegetar retter. De servere portugisiske delikatesser, såsom torsk kogt i en række forskellige måder.

Nattelivet i Porto har traditionelt været bygget på traditionen af portvin, som typisk drikkes som efter et stort måltid – det skulle fremme fordøjelsen. Derfor er der et utal af vin barer spredt omkring i Porto, der tilbyder en afslappet atmosfære, hvor det handler om vin. Sådan en bar kan du finde på, Vinologia (Rua São João 46; 351 936 057 340, www.lamaisondesporto.com), som byder på nogle af de 200 slags af portvin der findes, hvoraf mange er lavet af de små, lokale vinavlere.

Hvis du er i humør til noget lidt mere livlig, er Porto også hjemsted for snesevis af spændende natklubber og diskoteker, såsom Via Rapida (Rua Manuel Pinto de Azevedo 567 og 351 226 109 427) en stor natklub i den industrielle zone i Porto, som spiller godt musik over en enorm dansegulv.

Elverbrn legetj